Šetřete přírodu i své zdraví tím, že zvolíte ekologický prací prášek

Stále populárnějším trendem je používat ekologickou kosmetiku, ekologické prostředky na čištění, ale také ekologické prostředky na praní. Čím se vlastně liší ekologické a běžné prostředky na praní? Je to složením. Ekologické výrobky se vyrábí s ohledem na to, aby jejich výroba nezatěžovala životní prostředí. Jednotlivé složky těchto prostředků jsou získávány udržitelným způsobem a jen z přírodních zdrojů.

Nahraďte běžný prací prášek ekologickým

U běžných pracích prostředků se využívá mnoho chemikálií, jejichž výroba znečišťuje vodní toky a kontaminuje životní prostředí. Tyto chemikálie jsou také mnohdy zdrojem různých ekzémů, protože mohou reagovat s lidskou pokožkou. U ekologických prostředků se vám to nestane, protože jsou hypoalergenní. Nesetkáte se u nich s vyrážkami ani ekzémy a máte jistotu, že se váš organismus nedostane do stylu s žádnými toxickými látkami. Zatímco v běžných pracích prostředcích najdete umělá barviva a vůně, v ekologických nikoliv, jsou obvykle bez parfemace. Dokonce i samotné balení ekologických prostředků na praní je z recyklovaných obalů, takže žádná část tohoto produktu nezatěžuje životní prostředí.

Jaké prací prostředky vybrat?

Ekologický prací prášek můžete používat namísto svého běžného prášku. Obvykle najdete ve složení rozemleté mýdlové ořechy, olivová mýdla, jedlou sodu a další složky. Stejně jako u klasických prášků, tak i u ekologických máte rozdělení podle použití na různé druhy prádla, třeba na barevné prádlo, bílé prádlo nebo na dětské pleny. Soustřeďte se na veganské prostředky, tedy na ty, které neobsahují žádné živočišné složky. Možná pomyslíte na cenu. Pokud si myslíte, že je takový sortiment závratně drahý a musíte ho pořizovat jen v zahraničí, budete příjemně překvapeni. Nabízí se vám ekologický prací prášek české výroby a za velmi nízké ceny.

Pokud jste ještě nezkoušeli ekologické prášky na praní a zajímá vás, jaké jsou, můžete si koupit menší balení. Pro pravidelné praní se však vyplatí koupit balení o hmotnosti 5 a více kilogramů. Díky tomu snížíte potřebu kupovat další balení a tím produkovat další obaly. Na trhu však nejsou jen ekologické prací prášky, ale nabízí se vám také ekologické prací gely, šetrnější náhrady aviváže nebo také prací vajíčka, do kterých dáváte náplně. Nabízí se vám jak vajíčka na praní, tak i na sušení.

Objevujte i další ekologické prostředky

Prádlo vyprané v ekologických prostředcích je stejně příjemné, jako při vyprání za použití chemických prostředků. Ovšem, budete vědět, že jsou všechny složky zdravé a přírodní, nikoliv chemicky vyrobené. Takové prostředky jsou obzvláště vhodné pro děti, protože ty mají citlivou pleť. Skvělé je, že jsou snadno dostupné, nemusíte cestovat do žádných vzdálených kamenných obchodů, pohodlně je pořídíte online. Prací prášky šetrné k přírodě mohou být prvním krokem, mohou následovat ekologické prostředky na nádobí, mytí podlah a dalších částí interiéru. Nahradit chemické prostředky přírodními není těžké, jsou velmi účinné s zajisté z této změny budete mít radost.

 

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

MÁDARA Velvet wear matná rtěnka, odstín 31 cool nude 3,8 g

629 Kč
Shop

WOODEN SPOON Ochranný krém proti opruzeninám 100 ml

513 Kč
Shop

Etamine du Lys Octový čistič na keramické a indukční varné desky 240 ml

212 Kč
Shop

Hagi Prášek do koupele s kozím mlékem 400 g

379 Kč
Shop

Hagi Přírodní tělový olej pro děti s makovým olejem 150 ml

315 Kč
Shop

PASTA NATURA Rýžové těstoviny, FUSILLI 250 g

43 Kč
Shop