Přírodní barva na vlasy

 

Nejste si jisti, proč byste měli používat bylinné barvy na vlasy? Přečtěte si složení chemických barev a možná vás přírodní barvení zaujme. Přírodní barva na vlasy je totiž zcela bezpečná a na vlasech vytvoří daleko přirozenější odstíny. 

Bylinky nejsou umělé barvy a nevlastní pigmenty jako chemické barvy - intenzivní růžová, fialová, modrá, atd. Jsou to však barvy, které budou trendy neustále, ať již jde o bordó nebo blond. Čas strávený na slunci pomůže navíc rozjasnit všechny odstíny a mnohdy je i zvýraznit.

young woman 2388659 640

Bylinky určené k barvení červených vlasů

Jaké bylinky nabarví vlasy na červeno? Červený nádech pro blond vlasy do jahodova a pro tmavší vlasy do kaštanova, vykouzlíte květy měsíčku nebo okvětními lístky ibišku. 

Na červené tónování vlasů se také používá červená řepa. Přírodní barvení je skvělý způsob, jak si pohrát s barvami. Můžete pomocí nich i vyzkoušet, která barva by se vám líbila natrvalo. Nemusíte se navíc bát chemikálií, které vlasy poškozují, ty tu nejsou ani v nejmenším. 

Rychlejší způsob je pak i henna se svými trvalejšími výsledky. Pokud jste si v poslední době barvila vlasy chemicky, je potřeba s hennou počkat cca 6 - 8 týdnů. V opačném případě se vám z vlasů stane oranžová nebo zelená pohroma.

girl 791686 640 

Bylinky určené k barvení hnědých vlasů

Nejsnadnější je ztmavit vlasy, které jsou od přírody světlé jako např. zlatý blond nebo středně hnědé. Čím světlejší, tím samozřejmě, zintenzivnění barev. 

Pro dramatičtější efekt použijte hennu - černá, tmavě hnědá barva na vlasy nebo mahagonová. 

Pro pomalejší nebo jemnější tóny použijte tyto bylinky:

  • List kopřivy
  • List rozmarýnu
  • Šalvějový list

girl 3023831 640

Bylinky určené k barvení  tmavě hnědých až černých vlasů

Jestliže máte velmi světlé vlasy, je celkem obtížné dosáhnout skutečně tmavých odstínů pouhými bylinkami, i když s dostatečnou mírou trpělivostí se to dá zvládnout a překrýt třeba i šediny - barva na šedivé vlasy

Prášek z černého vlašského ořechu, využijte jako oplach ve sprše na vlasy a pokud možno je nechte volně proschnout na slunci. Poskytne také nejtmavší krytí pro šedé vlasy. Opakujte denně nebo podle potřeby pro udržení tmavého odstínu.

V závěrečné fázi použijte také silný uvařený černý čaj pro všechny druhy vlasů.

Experimentujte s čímkoliv z výše uvedeného, abyste získali správnou směs pro vaše vlasy! Mohou to být i kombinace. 

woman 3288365 640

Jak přesně namíchat?

Pro zesvětlení vlasů

  • ½ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 2 šálky silného heřmánkového čaje
  • ½ šálku silného měsíčku (volitelně, vytvoří více zlatavých tónů)

Pro červené vlasy

  • 2 šálky vody
  • ½ šálku květů měsíčku (nebo čerstvých měsíčků z vaší zahrady)
  • 2 lžíce okvětních lístků ibišku (pro více červených odstínů, přidejte větší množství)

Pro hnědé vlasy

  • 2 ½ šálků vody
  • ¼ šálku kopřivy
  • ¼ šálku rozmarýnu
  • ¼ šálku šalvěje

Pro tmavě hnědé až černé vlasy

  • ¼ šálku prášku z černého vlašského ořechu
  • 3 šálky vody

robe 5185798 640

Pokyny pro barvení vlasů

V malé pánvi přiveďte vodu k varu, zredukujte obsah a přidejte bylinky, např. měsíček a ibišek. Duste alespoň 30 minut. Odstraňte z tepla a když směs vychladne, sceďte bylinky a ujistěte se, že jsou pryč všechny malé kousky. Tekutinu uchovávejte v chladničce ve spreji nebo jiné malé lahvičce. 

Před každým použitím dobře protřepejte. Nastříkejte nebo vlijte do vlasů a pročešte, aby byl nános rovnoměrný. Funguje nejlépe, když se aplikuje na vlasy přímo před sluněním a nechá se působit 1 - 2 hodiny před opláchnutím. Lze použít několikrát týdně, dokud není dosaženo požadované barvy.  

Můžete si tím také opláchnout hlavu na konci sprchování a poté jen lehce smýt. 

bottle 589 640

Ocet jako přírodní barvivo na vlasy

Můžete jej smíchat s citronovou šťávou, abyste vlasy zesvětlili nebo udělat úplný opak a zkombinovat se sójovou omáčkou, abyste vlasy ztmavili. Dá se použít i jako barva na vlasy pro alergiky.

Ocet je levný a výsledky, které produkuje při použití ve vlasech, nejsou příliš drastické, což je skvělé, pokud chcete jen malou změnu. 

Bílý ocet rozjasňuje, zatímco jablečný ocet dodá kaštanové tóny. Říká se, že kvalitní přírodní barva na vlasy, zvyšuje přirozený lesk vašich vlasů, což si jistě zamilujete.

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

Saloos Bio Růžové dřevo 5 ml

348 Kč
Shop

HERBATINT VEGETAL COLOUR Bio rostlinná barva na vlasy MOONLIGHT POWER 100 g

374 Kč
Shop

Kvitok Květová voda damašská růže 30 ml

147 Kč
Shop

HERBATINT VEGETAL COLOUR Bio rostlinná barva na vlasy WARM CHESTNUT POWER 100 g

374 Kč
Shop

HERBATINT VEGETAL COLOUR Bio rostlinná barva na vlasy CHERRY RED POWER 100 g

374 Kč
Shop

SOLIDU 20 EXOTIC SECONDS Dárkový set 200 g

749 Kč
Shop